Welkom op mijn website

Home Site nieuws Monique Alles over Cindy Mijn forums Interessante websites Online spelletjes Foto's van mij en Cindy Downloads

Contact opnemen Bezoek mijn gastenboek Meldt je aan voor mijn nieuws-feed and podcast feed

Ik en mijn hondje 
Cindy

Mijn geschiedenis, hobbies, interesses, bezigheden en links naar voor mij relevante websites vind je allemaal verzameld op deze site!

Steenweg: wie, wat en waar?

Ik ben geen geschiedenislerares... Ik heb de geschiedenis wel ooit eens gelezen, maar te lang geleden. dit is dus wat ik me ervan herinner, onderaan zal ik een accurate verwijzingslink proberen te plaatsen als die er is.

Het idee was dat er een woonvorm moest zijn voor visueel gehandicapten jongeren waarin zij in de praktijk konden leren om zelfstandig te wonen, door, inderdaad, zelfstandig te wonen met begeleiding. De begeleiding kan dan bestaan uit hulp met wat je zelf nog niet kunt en nog moet of wilt gaan leren, begeleiding en hulp bij het aanleren van vaardigheden (denk aan koken, routes, schoonmaken, uiterlijke verzorging, bed opmaken, de was doen en nog meer), en hulp en begeleiding bij zaken die je nou eenmaal zelf niet kunt zoals post voorlezen of dingen die je slecht afgaan. Ook de laatste voorbereidingen op zelfstandig wonen, zoeken en vinden van die woonruimte en begeleiding bij de verhuizing horen hierbij, en een stukje nazorg.

In Vught is met dit doel de robert Coppes Stichting opgericht, die in de tijd die voor mijn verhaal van belang is 2 woonvormen had die in dit verband opgezet waren. Eentje was weliswaar meer gericht op blijvend wonen, voor mensen die toch langer begeleiding nodig hadden, dat was de Aloysiuslaan. De andere, veel dichter bij het centrum van Vught en bij het Station gelegen was de Steenweg. voor de volledigheid zal ik niet vergeten te melden dat er ook nog een woning op de Vijverhof was, voor groepswonen, grotendeels zelfstandig met een beetje begeleiding. Verder heeft de Robert Coppes Stichting, voortaan Coppes om mij het typen te besparen, ook nog begeleid zelfstandig wonen opgezet, een soort begeleiding voor mensen die zelfstandig wonen en hulp nodig hebben bij voorlezen en administratie, ordenen enz.

Dat was lekker kort, krachtig en globaal. maar waarom is dat zo belangrijk? als je mijn geschiedenis hebt gelezen, dan kun je je wellicht nog herinneren dat ik mijn zelfstandigheidstraining dus op het Loo Erf heb gehad, misschien moet ik daar ooit ook nog eens een artikel over schrijven maar dat was me nu even te veel.... Maar mijn vrienden dagmar en Phil hebben op de Coppes gewoond, op de Steenweg. Ik heb er heel erg vaak bij ze gelogeerd, dus heb ik me er een tijdje thuis gevoeld, om het zo maar eens te zeggen. Ik kende er veel mensen en Phyality is daar ontstaan en heeft daar de eerste jaren gerepeteerd. We hebben er weliswaar een paar vervelende momenten en meningsverschillen met begeleiding gehad, maar verder was het ook een toffe tijd en een belangrijk onderdeel in mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Vandaar dus dat ik het toch ook nog nuttig vond dit artikeltje te schrijven.

wie het dan officieel wil weten, en de huidige stand van zaken wil lezen plus alles over de Coppes, officieel afgekort als RCS, dan klikke men hier (steenweg site)

Terug naar hoofd-artikel

Index Contact Linklijst Mijn Hyves-pagina Mijn msn space

Met dank aan BlinfoTec's cursus websitebouwen voor visueel gehandicapten.