Welkom op mijn website

Home Site nieuws Monique Alles over Cindy Mijn forums Interessante websites Online spelletjes Foto's van mij en Cindy Downloads

Contact opnemen Bezoek mijn gastenboek Meldt je aan voor mijn nieuws-feed and podcast feed

Ik en mijn hondje 
Cindy

Mijn geschiedenis, hobbies, interesses, bezigheden en links naar voor mij relevante websites vind je allemaal verzameld op deze site!

Musical

Le grand mone

Le grand mone was de werktitel van een musical die op de Havo werd uitgevoerd in mijn 4.de jaar. nou ja, Havo is niet helemaal correct, hij werd uitgevoerd op BC Broekin, een scholengemeenschap, door het havo 4/5 muziekcluster, het school-orkest en vrijwilligers waaronder ook ouders en dus ook mijn moeder. Ik hoorde nog een heel klein beetje bij dat muziekcluster, omdat ik de eerste 8 weken van het jaar muziek had gevolgd en omdat dit niet haalbaar bleek, over was gegaan naar aardrijkskunde. Aardrijkskunde werd gedurende dezelfde uren gehouden als muziek, met uitzondering van dinsdag, want dan was er geen aardrijkskunde en ik kreeg het voor elkaar dat ik bij muziek aan mocht schuiven en mee mocht doen met hun repetities voor de musical. Vervolgens deed ik mee aan de repetities op dinsdagavond die vooral voor het koor bedoeld waren, dat uit voornamelijk ouders bestond. Ik repeteerde dus op dinsdag 2 keer waardoor ik teksten en melodie-en heel snel onder de knie kreeg. Acteren is niet zo mijn ding... Tenminste, ik vind het geweldig om te doen maar voor echt op een podium professioneel acteren is niet echt mijn hobby.

Het verhaal

Hij speelde zich op 3 verschillende plekken af, namelijk op een school in een dorp in frankrijk, het kasteel van de baron en in Parijs op Plac. Beau Coul. het gaat over Augustin Mone, een aardige stoere jongen die daar op school komt. Op het gemaskerd bal bij de baron leert hij Ivonne, de dochter van de baron kennen. Hij is meteen stapelverliefd op haar. Het bal wordt georganiseerd ter ere van Frans, de zoon van de baron die op iemand verliefd is die hij op een gemaskerd bal pas bekend wil maken. maar de baron is niet zo erg blij als hij hoort dat de vriendin van Frans, Valentine, een gewoon burgermeisje is en geen meisje van adel. Blauw bloed mag zich immers alleen maar met blauw bloed mengen. Valentine gaat kwaad weg, en daarom verlaat Frans zijn vader ook. Ivonne gaat ook bij de baron weg en in Parijs gaan Augustin en Valentine op zoek naar Frans en Yvonne. De baron leert dat hij een fout heeft gemaakt en dat mensen van adel ook best met gewone burgermensen kunnen trouwen. Uiteindelijk komt alles natuurlijk nog goed.

Deelnemers

Er deden verschillende leerlingen van de school mee, allemaal uit verschillende klassen, en er waren ook docenten bij betrokken. Het stuk wasdoor de directeur geschreven en de muziekdocenten waren dirigenten van koor en orkest en zorgden dat alles in goede banen liep, en gaven ons ook de nodige les. Verder deden ook ouders mee, voral als leden van het koor die de muzikale kant van het verhaal moesten aanvullen en die, net als ik, als figuranten dienden, als scholieren op school en tijdens het gemaskerd bal vooral.

muziek

Er waren heel wat liedjes geschreven met af en toe ook dingen die een beetje terugkeerden, hier is een lijstje.

1. Op onze school

2. Ga je naar het bal maskee?

3. Hij is een spetter

4. Duet van Capes en Tubac

5. Ach meneer Surel

6. Solo van Meneer Surel

8. Jij bent zo anders

9. Bonne Chance

109. Ik was er wel

11. Ik was er wel, je was er niet

12. Was ik maar dood

13. Toutes les jeunes filles

14. De-maskee

15. Bal Maskee

16. jij bent zo anders

Niet alle liedjes staan erbij, er waren enkele instrumentale muziekstukken waar ik verder geen gegevens meer over heb. Ik kan me herinneren dat ze er geweest moeten zijn en ook uit de nummertelling die ik origineel nog ooit ergens heb opgeschreven blijkt dat er ergens iets mist, maar ik kan dus niet meer herleiden wat... Ik heb de nummertelling dus maar aansluitend gemaakt en hoop dat alles klopt. De teksten heb ik nog wel maar ik zou ze niet meer kunnen zingen, het is te lang geleden. Ik ben het eigenlijk helemaal kwijt omdat ik het te lang niet meer gezien heb, en ben dankbaar dat ik het toen heb opgeschreven, anders zou ik nu dit niet eens meer kunnen reproduceren voor mijn site.

Deze musical had uiteindelijk een andere titel dan de werktitel, maar die weet ik ook niet meer. We hebben hem uitgevoerd op 2, 3 en 4 juni 1994.

Steel de show!

Tijdens de uitvoering van 3 juni stal ik in mijn eentje nog even de show. Dit was de dag waarop voornamelijk docenten in de zaal waren, en toen ging er iets fout. De musical was afgelopen en iedereen moest terug naar achteren, zodat het doek kon vallen en het podium dan "leeg" was.... Maar door een begeleidingsfoutje was dat podium die dag niet helemaal leeg....Ik stond er nog. Ik had door dat er iets niet klopte, dus heb ik me na het publiek toegelachen te hebben, maar gauw omgedraaid en gezocht naar een uitgang, of doorgang. Aangezien ik die maar niet kon vinden, ben ik toen maar onder het gordijn door gekropen... Dat moet er grappig hebben uitgezien voor de toeschouwers, en ik kreeg het na het weekend ook van enkele docenten die het gezien hadden te horen.

Mocht iemand meer informatie hebben die hier ontbreekt, dan ben ik daar naar op zoek en vraag ik je om contact met me op te nemen.

terug naar hoofdartikel

Index Contact Linklijst Mijn Hyves-pagina Mijn msn space

Met dank aan Blinfotec's cursus vwebsites bouwen voor visueel gehandicapten.