Welkom op mijn website

Home Site nieuws Monique Alles over Cindy Mijn forums Interessante websites Online spelletjes Foto's van mij en Cindy Downloads

Contact opnemen Bezoek mijn gastenboek Meldt je aan voor mijn nieuws-feed and podcast feed

Ik en mijn hondje 
Cindy

Mijn geschiedenis, hobbies, interesses, bezigheden en links naar voor mij relevante websites vind je allemaal verzameld op deze site!

Jongerencommissie

Wat is dit?

De jongerencommissie, afgekort als JC was een onderdeel van de NVBS, Nederlandse vereniging voor Blinden en Slechtzienden. De jongerencommissie hield zich bezig met jongeren van 16-35 jaar. Het ging hier om de volgende activiteiten en bezigheden:

** Belangenbehartiging van jongeren met een visuele beperking, bijvoorbeeld met betrekking tot mogelijkheden op de arbeidsmarkt, opleidingen behalve hbo/WO, en nog veel meer.

** Informatievoorziening voor jongeren met een visuele beperking: dit werd gedaan door 2 tot 3 keer per jaar een blad uit te brengen dat Knipoog heet. Hierin stond alles wat interessant en nuttig werd gevonden voor de lezers.

** Het organiseren van allerlei activiteiten voor jongeren: weekendje ameland, weekendje Phantasialand, wandelingen, workshops, paardrijden, kano-en, en nog veel meer. Deze activiteiten werden altijd aangekondigd in de Knipoog.

De jongerencommissie mocht geen leden hebben, omdat het hier ging om een commissie en niet om en belangengroep of contactgroep. De JC had dus wel commissieleden, die het bestuur vormden en mensen die hielpen bij het opzetten van activiteiten. Maar verder was er geen sprake van leden en dus ook niet van een ledenvergadering. De Jongerencommissie had geen stemrecht bij de Ledenraad van de NVBS. Ik heb mij bij de JC vooral bezig gehouden met activiteiten organiseren, notuleren en met het voorzitterschap. In september 2002 ben ik vanwege meningsverschillen weggegaan bij de jongerencommissie.

Veranderingen

Intussen hebben er heel wat veranderingen plaatsgevonden. De Jongerencommissie is samengevoegd met de BS&BS en heet voortaan de Contactgroep Jongeren en Studenten (CJS). Meer informatie

Terug naar hoofdartikel

Index Contact Linklijst Mijn Hyves-pagina Mijn msn space

Met dank aan BlinfoTec's cursus websitebouwen voor visueel gehandicapten.