Welkom op mijn website

Home Site nieuws Monique Alles over Cindy Mijn forums Interessante websites Online spelletjes Foto's van mij en Cindy Downloads

Contact opnemen Bezoek mijn gastenboek Meldt je aan voor mijn nieuws-feed and podcast feed

Ik en mijn hondje 
Cindy

Mijn geschiedenis, hobbies, interesses, bezigheden en links naar voor mij relevante websites vind je allemaal verzameld op deze site!

Puppystreken

Ookal was Cindy een heel lief hondje over het algemeen genomen, ze was er wel meteen een die af en toe eraan herinnerd moest worden dat ik baasje was, en zij mijn hondje. De avond dat Marielle weg ging en Cindy bij mij bleef, was ze natuurlijk heel erg onrustig en ontregeld. Dat kon ik wel begrijpen. Ik had haar in de bench gezet waar ze eerst lekker ging slapen. Maar nadat ze 2 uur geslapen had, was de moeheid bij haar wel over.

Ik was intussen al in mijn bedje gekropen en wij sliepen toen nog buiten in de achtertuin, omdat het inmiddels weer heerlijk weer was. Ik durfde Cindy nog niet buiten te laten slapen omdat ze nog zo klein en kwetsbaar was en ik niet zeker wist of ze er tegen zou kunnen als het 's nachts kouder zou worden. Maar Cindy ging piepen en ik was wel even bang dat ze de hele buurt wakker zou maken, en dat zag ik ook niet zitten. Uiteindelijk heb ik haar reistasje maar gepakt en heb ik ervoor gezorgd dat ze lekker warm kon liggen, maar toch vlak bij mij in de buurt, naast mijn mattras. Daar is ze toen heerlijk gaan slapen zonder verdere problemen, en vanaf die tijd slaapt ze altijd bij me op bed. Ze heeft haar mandje of plekje waar ze gewoon ligt, maar ze mag ook tegen me aan komen liggen. Ik vind het zo'n onzin dat de hond maar alleen beneden mag blijven en dit werkt ook.

Socialiseren

De eerste dagen begon ik al meteen met haar regelmatig mee te nemen naar het park of als we ergens anders heen gingen waar honden binnen mochten, ging ze ook mee. Ze is ook al een paar keer meegeweest op ons rondje KFC en Mcdonalds in Eindhoven en dat vindt ze heel erg leuk. De eerste dagen liet ik haar nog niet te ver lopen, dus droeg ik haar naar het parkje. De eerste keren nog in haar reistasje, later op de arm. Ik heb haar al vrij snel kennis laten maken met park, treinen, bussen, taxi's, andere honden en dat soort dingen. En natuurlijk had ze Ninka van Huug waar ze meteen graag mee speelde.

Zindelijkheid

Op advies van Marielle heb ik haar in het begin op een heel strak schema gezet. 's Morgens na het wakker worden meteen uit. vaak maakte me ze midden in de nacht of 's morgens heel vroeg wakker. Ik heb haar in het begin ook nog regelmatig gewoon op de achterplaats uitgelaten. Daarna mocht ze dan even een half uur spelen en dan ging ze in de bench, totdat het 2 of 3 uur later weer tijd was voor een rondje naar buiten. Omdat ik haar ook niet meteen de hele tijd in de bench wilde leggen, had ik op een gegeven moment een systeem bedacht waarbij ze aan een lijn vast zat aan die bench en de deur dus open kon blijven staan. Zo kon ik bij haar zitten en zij bij mij, konden we spelen en had ze toch meer bewegingsruimte. En als ze dan al binnen deed, was de ruimte daarvoor beperkt en was het ook gemakkelijker terug te vinden. Ik heb haar vrije tijd om te spelen en los te laten steeds meer uitgebreid. Natuurlijk ging dat lang niet altijd goed. Je hebt er geen idee van hoe vaak ze binnen heeft gedaan. Op een gegeven moment begon ik haar gedrag te herkennen en merkte ik een paar keer op een rij dat ze binnen deed, en kon ik haar op heterdaad betrappen, waarna ik haar met haar neus door de troep haalde, en haar duidelijk maakte dat dit dus niet de bedoeling was, en daarna ging ze meteen naar buiten, ook om aan te duiden dat buiten de plaats voor zoiets is. Vanaf een weekend waarin ik met Cindy bij kennissen gelogeerd heb, die haar nog scherper konden controleren en bijsturen, werd het al een heel stuk gemakkelijker en werd ze al een stuk zindelijker. zo heel af en toe doet ze nog wel eens binnen, vooral als er dingen om haar heen veranderen, bijvoorbeeld als ik haar meeneem van Vught naar mijn ouders, of een paar maanden geleden na de verhuizing in verband met de renovatie.

Dominantiestrijd

Cindy is een heel lief hondje, maar wel heel eigenzinnig dus met een sterk eigen willetje. Ok, dat wist ik ook wel, dat hoort nou eenmaal bij een shih tzu. en voor mij geldt ook wel dat een hond niet te saai moet zijn. Natuurlijk zijn er grenzen aan wat een hond wel of niet mag, en Cindy probeerde in het begin die grenzen regelmatig te verleggen. Ze had zo af en toe een bui om gemeen te grommen en te proberen of ze mij kon en mocht bijten. Daar heb ik efficient een einde aan gemaakt, iedere keer als ze dit deed, legde ik haar op haar rug en liet ik merken dat ik de baas was en dat ik het niet tollereer. Die boodschap is aangekomen want ze doet het al maanden niet meer. Dit was echt iets van de eerste 2 maanden en daarna hadden we die fase ook weer gehad. Verder is Cindy in alle opzichten graag dominant als ze de kans krijgt, ook naar Ninka, ookal is die toch haar favorite speelkamaraadje, ze probeert ook baasje te spelen. Ik heb al regelmatig moeten corrigeren.

Uitlaatgebeurtenissen

cindy speelt niet zo heel vaak met andere honden tijdens het uitlaten. Eigenlijk heeft ze bepaalde honden waar ze altijd graag mee speelt, andere negeert ze. Nou heeft dat ook vaak te maken met het gedrag van die honden en hun baasjes. Cindy heeft wel heel erg de neiging om te blaffen op dingen en mensen die snel voorbij gaan, denk aan fietsers, mensen die voorbij rennen en mensen die voorbbij lopen met een shopper. Ze wil daar ook graag naar toe trekken en het is nog niet altijd even gemakkelijk om haar op dat punt te corrigeren. Verder liep ze vanaf het begin al redelijk goed mee aan de riem en heeft ze veel plezier in het park. Ze is zo heel af en toe ook eens los geraakt, en in de meeste gevallen kwam ze dan toch netjes zelf bij mij terug, waar ik haar natuurlijk altijd voor heb beloond met een aai en een koekje. Verder heeft ze een belletje aan haar halsband hangen zodat ik zowel in huis als buiten beter kan horen waar ze allemaal heen rent.

Over het algemeen genomen is ze heel lief en ik vind persoonlijk dat de opvoeding eigenlijk best goed gelukt is. Ok, perfect bestaat ook helemaal niet, maar ik heb al genoeg voorbeelden om mij heen gezien van mensen die het er heeeeeeeeeeel erg veel slechter af hebben gebracht...

En dan nog een maffe uitspraak

Laatst was ik uit en Cindy liep aan de lange lijn lekker te rennen over het veldje, totdat ik ineens geroepen wordt door een vrouwtje, met de volgende mededeling: "Haal je hondje even terug dicht bij je, want ik ben hier mijn honden aan het uitlaten en die lopen los, dus dat is niet helemaal eerlijk." Juist ja.... Wat er nou niet eerlijk is, begrijp ik nog steeds niet, maar kennelijk wou ze dat haar honden het veld voor zichzelf hadden, of waren haar honden zo bloeddorstig??? Cindy in ieder geval niet...Grinnik.

terug naar Cindy (die speelt)

Index Contact Linklijst Mijn Hyves-pagina Mijn msn space

Met dank aan BlinfoTec's cursus websitebouwen voor visueel gehandicapten.