Welkom op mijn website

Home Site nieuws Monique Alles over Cindy Mijn forums Interessante websites Online spelletjes Foto's van mij en Cindy Downloads

Contact opnemen Bezoek mijn gastenboek Meldt je aan voor mijn nieuws-feed and podcast feed

Ik en mijn hondje 
Cindy

Mijn geschiedenis, hobbies, interesses, bezigheden en links naar voor mij relevante websites vind je allemaal verzameld op deze site!

Bier-experience

Bier proeven

De eerste keer dat ik bier proefde, waarschuwde mijn vader me nog: als je het voor het eerst proeft, vind je het helemaal niet lekker. je moet minimaal 3 glazen drinken voordat je de smaak te pakken krijgt. Ik nam het niet zo serieus, eerlijk gezegd, maar het bleek al gauw waar te zijn. De eerste keer dat ik me de smaak van bier echt kan herinneren, was in mei 1995, op de dag dat Gabrielle, mijn jongste zus de communie had gedaan. we zaten nog met z'n allen gezellig beneden te kletsen en toen kwam mijn verlangen naar boven om ook eens bier te willen proeven, eigenlijk gewoon om erbij te kunnen horen.

Die eerste keer nam ik maar een klein glaasje, en het was inderdaad niet zo lekker. Maar toen herinnerde ik me wat mijn vader gezegd had, en dus bij een volgende keer wilde ik het nog eens proberen. Dat was in de kantine van de voetbalvereniging, na een tournooi. Het eerste glas was opnieuw niet zo lekker, meer smerig eigenlijk, maar deze keer zette ik door. Ik moest en zou erbij horen en ik moest en zou bier lusten... en ja, inderdaad, dat derde glas bier was verrukkelijk, en ik was zo aangeschoten als maar wat. Plotseling had ik veel meer lef en praatjes dan daarvoor, al had ik het toen nog niet in de gaten. en ineens kon ik Engels spreken als de beste. het ging zo vloeiend en op een gegeven moment zat ik daar in het Engels te converseren met verschillende mensen, en ik heb het een half uur volgehouden.

Nog een paar weken later kreeg ik nogmaals de kans om mijn bier-ervaringen aan te vullen. Weer in een kroeg, en weer aan het einde van een voetbal tournooi gingen er weer 3 glazen bier bij mij naar binnen, dit keer was een van de 3 een wat groter glas. Maar toen ik op moest staan om ergens heen te lopen, kwam ik toch wel een groot nadeel van al dat biergebruik tegen: ik was zo duizelig dat mijn zus me werkelijk moest vasthouden om te voorkomen dat ik zou omvallen.

Ik heb daarna nog wel een paar keer bier gedronken, maar niet zo veel meer. Ik ontdekte al gauw dat je geen bier nodig hebt om erbij te horen, en dat het eigenlijk dus helemaal niet lekker is, behalve als je er een behoorlijke hoeveelheid van op hebt. Maar dan ben je nauwelijks meer in staat echt fatsoenlijk te functioneren, behalve dat je ineens veel meer lef hebt en loslippig wordt. ik ben er dus ook mee gestopt. Ik heb nog wel een paar wijn-experiences maar toen die uit de hand liepen heb ik een tijdje helemaal geen alcohol meer genuttigd. nu drink ik zo heel af en toe eens 1 glaasje wijn, witte wijn vooral, gewoon voor de smaak omdat dat soms wel lekker kan zijn zonder dat je het hoeft te overdrijven.

terug naar hoofd-artikel

Index Contact Linklijst Mijn Hyves-pagina Mijn msn space

Met dank aan BlinfoTec's cursus websitebouwen voor visueel gehandicapten.